22.12.2014 Vuosi lähenee loppuaan ja koekausi alkaa olla pulkassa :) Batucanin Tuntsan Tuhosta leivottiin suoraan neljällä kokeella FI KVA sekä Batucanin Rammstein saavutti myös FI KVA arvon. Lisäksi Lumen jälkeläisistä Löytynmäen Chaplin ja Caymile saavuttivat FI KVA arvon, eli tavoitteet on tällevuodelle kasassa. Lisäksi Siru on todettu ultrassa kantavaksi, joten viikolla 2 tulee sitten pentusia Sirusta ja Haukkuhurtan Uskosta!

16.11.2014 Paljon on sattunut ja tapahtunut sitten viime päivitysten. Batucanin Tuntsan Tuho oli eilen Pyhäsalmessa Rillankivihaukuissa ja haukkui siellä kolmannen HIRV-1 tuloksen pistein 86. Perjantaina oli Batucanin Tuntsan Taiga Hopiasarvi X:ssä ja haukkui siellä HIRV-1 91 pist sijoittuen 6. 
Viikko sitten kävin Tarttossa 8.-9.11 KV-näyttelyssä Maisan (Halabalan Gmail) ja Typyn (B. Tuntsan Typy) kanssa ja molemmat koirat saivat siellä SERT, CACIB & ROP. Näinollen Maisa on sitten EE ja LV MVA kunhan anomukset laitan vetämään. Samaan aikaan Sari kävi riiuureissulla Sirun kanssa ja nyt on siiten odotuksen alla pentue Batucanin Sirulle ja Haukkuhurtan Uskolle. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti syntyy pennut viikolla 2/2015.
2.11.2014 Kävi Tuho pitkässä kokeessa ja sai tuloksen HIRV-1 91 pistettä!! Löytöhaukkua kesti vain 31 minuuttia ja hirvet ottivat oma-alotteisen karkon 2,5 km, mutta sen jälkeen kaikki meni vallan loistavasti. Mikä yllättävintä aikaisemmin Tuhoa ei ole hirviltä saanut kutsumalla pois, mutta nyt yhteistyö oli täydellistä!! Tässäpä kokeen pisteytys:
1. Haku 8
2. Löytötehokkuus 10
3. Löytöhaukku 7
4. Haukkutyöskentelyn laatu 10
5. Pakenevan hirven seuraaminen 10
6. Pakenevan hirven pysäyttäminen 10
7. Haukkuaika 10
8. Haukun kuuluvuus 10
9. Haukun tiheys ja peittävyys 7
10.Yhteistyö ja tottelevaisuus 10 yht. 91 pist
Tästä onkin hyvä jatkaa tuleviin koitoksiin :)

25.10.2014 Viime viikko on ollut todella tapahtumarikas, sillä 23.10.2014 haukkui B. Tuntsan Tuho KARH-1 tuloksen! Samaan pystyi B. Puuterilumen jälkeläiset Löytynmäen Caymile ja Chaplin. Eilen sitten oli Reijo Lumella PM-kokeessa ja sieltä oli kotiin tuomisina 86 pist ja varasija lohko valintoihin...eli jännityksellä odotamme (ja toivomme) tulisiko sieltä peruutuspaikkaa Lumelle.

5.10.2014 Tänään oli Sirulle vapautunut luonnetestiin paikka ja siellähän se Sarin kanssa käväs ja pokkas huippu pisteet + 263!!! Oli tuomarit kehuneet harvoin tavanneensa näin mahtavaluonteista koiraa, mihin lienee helppo yhtyä :) Onnea Siru ja taustajoukot!!!

LTE kokonaisuudessaan : Toimintakyky: +2 Hyvä, Terävyys: +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, Puolustushalu: +1 Pieni, Taisteluhalu: +2 Kohtuullinen, Hermorakenne: +3 Tasapainoinen ja varma,  Temperamentti: +3 Vilkas, Kovuus: +2 Kova, 
Luoksepäästävyys: +3 Hyvätahtoinen, luoksepäästävä, avoin, Laukauspelottomuus: +++ Laukausvarma
LTE= 263 pist

1.10.2014 Nyt on sitten päässyt kasvatit hirvenmetsästyksen puoleen työskentelemään. 
Alustavien tietojen mukaan kaatoja on kivasti napsahellu Sirulle, Sampalle ja Tytölle (kaikki S-pentueesta). Sirun haukkutyöskentely on ollut mallikasta ja hirvet ovat kaatuneet pitkiin seisontahaukkuihin. Tässäpä pari kuvaa Sirusta hirviellä :) 

Kuvateksti

Kuvateksti

17.9.2014 Surua ja ikävää, kauniita muistoja Lepää Choko rauhassa <3

KuvatekstiNyt olen vapaa ja mukana tuulen

saan kulkea rajoilla ajattomuuden. 
Olen kimallus tähden, olen pilven lento,
olen kasteisen aamun pisara hento. 
En ole poissa vaan luoksenne saavun
mukana jokaisen nousevan aamun.
Ja jokaisen tummuvan illan myötä
toivotan teille hyvää yötä.
8.9.2014 Viikonloppu mennä hurahti haukkukokeiden merkeissä. Lauantaina oltiin Ranualla Ranuan koirakerhon mestaruuskisoissa Lumen ja Nipen kera. Lumi teki loisto työt ja sai tulokseksi HIRV-1 92 pist sekä sijoitus 2/12. Nipellä meni koe pipariksi kun maastosta löytyi poroja ja kauriita. Kokeeseen osallistui myös Batucanin Siru ja sille irtos kolmas HIRV-1 70,5 pisteellä. 
Sunnuntaina sitten ajeltiin Posiolle missä oli Ladyhaukut. Siellä ei sitten Lumen kanssa niin onnistanut kun pelikaverit oli liian liukasliikkeisiä. Kilometrejä tuli mittariin kiitettävät 60 km...Samassa kokeessa oli myös Siru Sarin kanssa ja niin vain nappas kaksikko viimeisen HIRV-1 82 pisteellä ja Sirusta FI KVA!!!! 

Tuore FI KVA ja Ari :) Kuva: Tuija Mustonen

1.9.2014 Tänään sitten tuli Sampan kokeen purku ja viimeinen HIRV-1 sieltä nasahti 80 pisteellä, joten poika on nyt sitten FI KVA!!! Illasta päästettiin nuorisoakin metsään ja Typy otti ja aloitti haukun ja nätistihän koira maastossa liikahtelee ja pysyy :) Tästäpä sitä sitten jatketaan, jos vaikka kokeisiinkin päästäisiin ;) Ensi viikonloppuna onkin sitten tiedossa kolmet kokeet :)

31.8.2014 Koekausi on sitten korkattu! Eilen B. Puuterilumi oli Pohjanlohkon ystävyysottelussa Kajaanissa ja nakutti siellä kauden avaukseen kelpo tuloksen HIRV-1 90 pist. sijoittuen 3/16. Samaan aikaan oli B. Usko-Eevertti näytillä Tervakosken KV-näyttelyssä saaden ERI, JUK1, PU1, SERT ja ROP!!! Tästä on hyvä jatkaa ;) Sunnuntaina oltiin sitten nuorison kanssa metsässä ja täytyy olla tyytyväinen, siksi hyvin niitä hirvet kiinnostaa ja hyvin tuntuvat viihtyvän metsässä.

15.8.2014 Viime viikonloppu kuluikin hienoissa merkeissä, sillä olimme Maailman Voittaja -14 näyttelyssä Helsingissä. Torstaina pakkasimme Paulan Pakuun Yindin (Dizzyki BC Spinning Jenny), Cimramin Chokon, Pinjan ja Sampan ja suuntasimme kohti Helsinkiä. Perjantaina sitten olimmekin jo kehässä kiharoiden kanssa. Minun 10,5 vuotias veteraani loisti siihen malliin että kotiintuomisina olikin MVV-14 titteli. Eikä sen huonommin mennyt vasta 10 kk:n ikäisellä Yindilläkään, sillä sekin voitti luokkansa jolloin sille napsahti MJV-14 titteli!!! Ei huono alku ollenkaan!! lauantaina sitten olikin hässäkkää kerrakseen, kun kehään tuli 5 ja 6 ryhmät. B. Ukko-Pekka sai ERI, JUK3; B. Usko-Eevertti EH; B. Samson ERI, VAK1 ja Varacacib; B. Pastilli ERI, KÄK2, B. Siru ERI, VAK3, Primadonna ERI, JUK4 sekä Jeppe ERI, VET1, VSP, MVV-14 titteli sekä kasvattajaryhmässä jossa oli 7 eri kasvattajaa olimme hienosti KASV-2, KP :) Eli kaikkinensa ihan kiitettävästi. Maisa sai ERI, AVK2, Varacacib.
Edellisviikolla kiharapoijat olikin Paulan mukana Kiharoiden Maailman seminaarissa ja leireilivät melkein viikon Piikkiössä. Siellä Choko oli Erikoisnäyttelyssä VSP-VET ja Easy sai EH:n. Lisäksi Choko viiden vuoden tauon jälkeen tokoili vallan mallikkaasti AVO1 tuloksen ja otti luokkavoiton!! Reipas veteraani :)
21.7.2014 Viikonloppu meni rattoisasti Kemin KV näyttelyssä. Lauantaina Paulan kanssa vietettiin mukava päivä aurinkoisessa ja mitä moninaisemmassa säässä Kemissä ja C. Choko oli ROP VET ja VSP, kun Paulan Yindi oli ROP ja korkkasi toisen sertinsä :). Sunnuntaina sitten pistettiin Reijon kanssa autoon B. Tuntsan Typy ja B. Rokkeveller. Itseä hieman jännitti mitä Typy nyt keksii, kun Oulussa (liekö johtu kuumuudesta) pisti tyttö kesken kaiken jarrut päälle. Nyt sitten Typy liikkui mallikkaasti saaden ERI, SA, AVK1, PN2, SERT ja VARACAC!!!! B. Ukko-Pekka ja  B. Rokkeveller sai molemmat EH:n. B.Rammstein oli PU2, VACACIB ja B. Siru keräsi kotiinviemiseksi PN1, CACIB ja VSP valioituen samalla C.I.B:ksi!!!! Lisäksi olimme ROP-KASV. Tuomarina rotukehässä toimi Mari Lackman.
Päivästä teki täydellisen vielä kun olimme näyttelyn BIS-1 KASV Irina Poletaevan tuomaroidessa !!! 
Saimme tänään myös täydennystä laumaamme kun Ruotsista saapui kaksi todella näppärää jämttin alkua Ackers Tooantuh ja Ackers Ulfa. Lauantainan oli Milla ja Marko näyttelyreissulle mennessä luonamme yötä ja saatiimpa Millan kanssa napastua uusi kuva Weerasta mikä on kyllä energiaa täynnä :) Kiitos Millalle avusta.

BIS-1 KASV!!! Vas. Typy, Siru, Ukko ja Poju

ROPJämtkullens Haag ja VSP Batucanin Siru

Tuore C.I.B Batucanin Siru

Batucanin Tuntsan Typy

Typyn liikettä kehässä

B. Rammstein eli Poju

B. Rokkeveller eli Raksu

Weera 3 kk

13.7.2014 Viikonloppu vietettiin paahteisessa helteessä Oulun Äimärautiolla näyttelyiden merkeissä. Kehässä oli Batucanin Rokkeveller joka sai ERI, KÄK1, SA, PU1, SERT, CACIB ja VSP ja näin sai viimeisen puuttuvan SERTinsä ja valioitui siin FI MVA:ksi. Nyt Raksu sitten onkin FI KVA & MVA!!! B. Ukko-Pekka sai ERIn, B. Rammstein ERI, VAK1, SA,  B. Typy sai EH:n lyöden totaalisti kehässä jarrut pohjaan...joten lienee paikalla hieman treenailu ennen ensi viikonlopun Kemin näyttelyä, B. Siru sai ERI, VAK1, SA, PN4 ja oltiin KASV2 KP:n kera. Chokokin pääsit pitkästä aikaa kehään ja siellähän vetreä veteraani teki Jackpotin ollen ROP ja ROP VET!!!! Lisäksi sunnuntaina kävin kehässä Siiri Plotin kanssa ja sekin pokkasi itselleen SERT ja ROP!! Eli kaikkinensa vallan mainio näyttelyreissu ihan kotikulmilla :) Viikolla myös Vannavida muutti Isoonrehtoon ja siitä tuli Sara :)

Choko Oulussa ROP ja ROP VET!!

Ukko Kokkolassa SERT, VSP!!! ) 9 kk 12 pv iässä :)

15.6.2014 Sari ajaa hurautti Sirun kanssa Tromssaan näyttelyyn ja niin vain Siru sai siellä ERI, SA, SERT, CACIB ollen VSP, joten nyt Siru on myös Norjan MVA!!!! Lisäksi kotoa muutti Valenevida "Venla" Suvin ja Jarkon luokse Ruutanaan ja kotiin jäi pennuista Weeran lisäksi vielä viikoksi Vannavida :) 

Siru Jäämeren rannalla

3.6.2014 Viikonloppu vierähti mukavassa seurassa Ruotsin turneella Sarin ja Marjaanan kanssa. Ajoimme perjantaina Lyckseleen , jossa oli lauantaina Ruotsin hirvikoirayhdistyksen päänäyttely. Jämttejä siellä oli uroksia 77 kpl, joista vain 8 sai ERIn SA:lla ja narttuja 84 ja ERIn SA:lla sai muistaakseni 9 narttua. Koirista meillä oli mukana B. Rammstein joka sai ERIn sekä Batucanin Siru joka myös sai ERIn. Sunnuntaiksi sitten siirryimme Luleån näyttelyyn, missä oli 66 jämttiä. Siellä B. Rammstein eli Poju sai ERI:n, SA:lla ja SERT ollen PU2. B. Siru sai ERI:n, SA:n, PN 1, SERT, ROP sekä BIS 1 !!!!! Nyt on sitten Ruotsin sertit saatu, joten enää jälkikoe ja koiruuksille SE MVA:n arvot :) Näytteyssä oli myös sunnuntaina Löytynmäen veljekset Chaplin ja Clint Eastwood, jotka molemmat saivat ERI:n. Pennut kasvaa ja kehittyy ja ompahan Van Halen jo muuttanut Ranualle Vainion Akun kaveriksi. Kotona siis enään tyttökatras :) 7 viikkos kuvat on myös lisätty V-pentueen sivulle.

Luleå BIS 1 Batucanin Siru ja Sari :)

Luleå Rop Batucanin Siru ja VSP Ares

Luleå, PU2 SERT Batucanin Rammstein

B. Siru 3 v.

B. Siru saavutustensa kanssa :)

V-pentue metsäretkellä...ja siellä kaikilla oli niin mukavaa :)

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Eilen käytiin Punttisilimässä Mehtäkoeranäyttelyssä ja helteestä huolimatta saatiin jotain tuloksiakin aikaiseksi. Jämtteissä B. Samson sai ERI, SA ; Primadonna oli PN2 VaraSertin kera. Amerikankettukoiriakin oli kehässä peräti 4, kaksi molempia sukupuolia ja siellä Halabalan Gmail eli Maisa oli ROP. Plotteja oli näyttelyssä myös useampi, 1 uros ja kolme narttua ja siellä Bruno sai toisen sertinsä ollen VSP kun Brunon emä oli ROP. Pluto oli PN2 ja sai toisen Sertinsä!! Lisäksi oli kiva käydä pyörähtämässä kehässä Pulkkisen Minnan Sveitsinajokoira (Luzerninajokoira) Jägar Rogers Aronin kanssa, joka esiintyi mallikkaasti ja sai SERTin ja oli ROP!! Kotimatkalla sitten käytiin tervehtimässä villisikoja ja mukaan Marjaana sai erittäin savisen koiran :)

Samppa

Kiti

haukuttava

Poju elementissään

18.5.2014 Käytiin tänään Oulun KV:ssä ja mukana tällä kertaa omista ainoastaan plottinarttu Myrmos Pluto joka sai Sertin ja oli Rop. B. Rokkeveller sai EH:n (voitti kuiten luokkansa) karsean karvanlähdön saattelemana :) Tuija pyörähti pentuja kattelemassa ja niinpä saatiin otettua uudet kuvat 5 viikkosista V-pennuista. Kuvat löytyy V-pentueen sivulta.
Alla kuva Plutosta Oulussa ja B. Ukko-Pekasta Kittilässä eilen sekä pentusten telmimisestä.

Pluto SERT & ROP

Ukko-Pekka 7,5 kk

% viikkoset nassikat

5 viikkosten nahistelua :)

4.5.2014 Viikonloppu hurahti näyttelyiden merkeissä kun Arin porukka oli Posiolla ja siellä yli 40 jämttin kehässä B. Siru oli ollut hienosti ROP sekä B. Ukko-Pekka ensiesiintymisellään ollut ROP-pentu!!! 
Itse sensijaan pakkasin autoon lauantai aamuna Päivin kanssa Täysiajan Jimmyn sekä Primadonnan suuntana Kalajoki. Samaa reittiä ajeli myös Jari B. Samsonin kanssa. Kalajoella B. Samson sai ERI 4, Täysiajan jimmr ERI, SA, PU3 sekä ROP-Vet. Primadonna sen sijaan sai ERI, SA, PN1, SERT ja VSP!!! Kalajoelta suuntasimme sitten Maalahteen ja sunnuntaina sitten B. Samson sai ERI, SA, PU1, SERT ja VSP => FI ja LTW MVA!!!! T. Jimmy oli ERI, SA, PU2 ja ROP-Vet ja Primadonna ERI, SA, PN3. Hieno ja kiva viikonloppu koiranäyttelyiden merkeissä ja näin Samollekkin saatiin mitä läettiin hakemaan ;)

Ukko Posiolla ROP-pentu

Siru Posiolla ROP

Tuore FI MVA B. Samson

Primadonna l. Kiti

1.5.2014 Tänään otettiin Paulan kanssa ensimmäiset seisotuskuvat pennuista ja harjoittelun kautta saatiin jotakin aikaiseksi. Kuvat ovat V-pentueen sivulla. Oltiin myös aamusta reippaana ja käytiin Easyn ja Chokon kanssa treenailemassa ja kipinää alkaa löytyä treenailuun...jos vaikka vielä tottikseen Easyn kanssa, kun se on ihan into piukkana tekemässä duunia...

Spidermanin alku :)

11.4.2014 Tänään sitten on Piitun ja Oskun uusinta nähnyt päivänvalon. Ensimmäinen pentu syntyi muutaman minutin yli puolenyön ja siitä tasaiseen tahtiin tuli ensin tytöt ja viimeisenä poika maailmaan. Pennut on todella hyvän kokoisia, sillä isoin on 590 ja pieninkin muutamaa grammaa vaille 500. Pentulaatikossa käy tasainen tuhina ja Piitu hoitaa pentuja huolella.

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

31.3.2014 Käytiin viikonloppu reissulla Kemijärvellä ja olimme siellä lauantaina ryhmänäyttelyssä.
Menestys näyttelyssä oli huikea sillä B. Rammstein korjasi kaiken saatavan kotiin eli PU1, ROP, RYP-1 sekä BIS-1 :) Päivää täydensi B. Siru joka sai ERI, SA, PN2 ja SERT => ja uusi FI MVA on totta !! Lisäksi vetreä veteraanimme Täysiajan Jimmy oli PU3 sekä VSP-VET. Löytynmäen Clint Eastwood (Jimmyn poika) oli PU2 saaden SERTin :) B. Pastilli sai ERI, SA, PN4 ja 
B. Tuntsan Tuho saaden ERIn SA:lla. Tällä nelikolla olimme ROP-KASV sekä BIS-1 KASV!!! Lisäksi näytillä oli jämttit Primadonna ja Arin Aajuun Ronja (Puuterilumen jälk.), molemmille ERI sekä Amerikankettukoira Halabalan Gmail eli Maisa joka oli ROP. Lisäksi Bruno Widow Hollow Bear Bower sai ERI1 pentumaisuuden takia. Näiden lisäksi meillä oli kaksi plotti narttua Pluto sekä Siiri rotuunotossa tuomareiden kehuessa tyttöjä erinomaisiksi rotunsa edustajiksi. Nyt vain anomuksia vetämään jotta päästään näidenkin kanssa touhuamaan.
Alla kuvia lauantailta, kiitos Sari Mäntyrannalle kuvista!!


Rop Batucanin Rammstein sekä VSP Vauhtijussin Justiina tuomari Markku Kipinä

BIS1-KASV Kennel Batucani tuomarina Markku Kipinä

RYP-1 B. Rammstein ja tuomari Saija juutilainen

BIS-1 Batucanin Rammstein tuomari Tapio Eerola

B. Rammstein pysteineen :)

B. Siru tuore FI MVA!!

B. Pastilli 6 vuotiaana

Turistikoira Hessu 3 v.

Löytynmäen Clint Eastwood PU2 SERT!!

23.3.2014  Kävästiin Reijon kanssa Hattulassa SAJ:n päänäyttelyssä pyörähtämässä Maisan (Halabalan Gmail) ja Brunon (Widow Hollow Bear Bower) kanssa. Maisa sai viimeisen sertinsä ollen ROP ja Bruno puolestaan oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä ja sai ensimmäisen sertinsä myös Ropin kera.  Samaan aikaan kun me oltiin Hattulassa, oli Samo (B. Samson) Latvian turneella ja lauantaina se sai SERT, CACIB, ROP => LTW-14 tittelin kotiin tuomisena !!! Sunnuntaina sama meno jatkui ja Samo oli taas SERT, CACIB ja ROP :) Usko (B. Usko-Eevertti) sen sijaan teki debyyttinsä Kouvolan epävirallisessa pentunäyttelyssä ja oli ollut siellä ROP loistavin arvosteluin. Hieno viikonloppu kertakaikkiaan!!!

Widow Hollow Bear Bower ROP ja Franklins Jewel VSP

Halabalan Gmail ROP

Tässäpä SAJ:n päänäyttelyn kävijät Bruno ja Maisa. Kuvat Erja Pekkala

21.3.2014 Vihdoinkin tuli B. Tuntsan Taigan terveystulokset ja terveeltähän tyttö näyttää :) Lonkat A-A, Kyynärät 0/0, Polvet 0/0 ja silmät terveet :) 
15.3.2014 Käytiin tänään Piitun, Tuhon ja Typyn kanssa virallisessa silmätarkastuksessa ja samalla niiltä otettiin näyte Hannes Lohen geenitutkimusta varten. Typyn ja Tuhon silmät tutkittiin terveeksi ja Piitulla oli vasempaan silmään ilmestynyt ns. ikääntyvien koirien "kaihi", mistä ell tuumasi ettei ole perinnöllinen vaan ikään liittyvä. Hannes Lohen tutkimusryhmään meillä osallistui 7 muuta koiraa, joten nyt sitten panoksemme tutkimuksiin olemme antaneet jo 14 koiran osalta :)
13.3.2014 Käytiin tänään Piitun kanssa ultrassa, ja useampi pentuhan siellä näkyi. Nyt sitten vaan kuukauden päivät vielä odottelemma niitä syntyväksi. Pennut syntyvät viikolla 15.
9.3.2014 Oli Rovaniemellä SHHJ:n vuotuinen päänäyttely. Koiristamme mukaan näyttelyyn lähtivät B. Tuntsan Tuho, joka sai ERI,SA:n, B: Tuntsan Typy, joka karvattomana sai H:n tuomarin tuumattua että potentiaalia parempaan on kunhan karva uusiintuu :) B. Renata sai ERI:n, Täysiajan Jimmy ERI, ROP-VET, BIS-2 VET, Löytynmäen Chaplin H, Löytynmäen Caymile EH sekä Primadonna ERI, SA. Kasvattajaluokassa oli kokoonpanona B. Tuntsan Tuho, B. Rammstein, B. Siru sekä B. Renata ja olimme ROP-KASV sekä koko näyttelyn BIS-1 KASV!!!

Näyttelymenestyksestä vastasi Marjaana ja Batucanin Rammstein, joka oli toistamiseen päänäyttelyn PU1, mutta tälläkertaa VSP. 

Näiden lisäksi näyttelyssä oli Sari ja Ari Mäntyranta B. Sirun ja Aajuun Ronjan kanssa. Siru sai ERI, SA, PN4. Päivi oli B. Pastillin kanssa myös ja Pinja sai EH:n, kun esitettiin hieman tuhdissa kunnossa. Viikonloppu oli onnistunut ja saimme jälleen kerran viettää sen hyvässä seurassa ja kohtasimme monia ihania ystäviä ympäri suomen :)
1.3.2014 Sanna oli Valkealan näyttelyssä B. Tuntsan Taigan kanssa ja Taiga saikin ERI, SA, PN3!!! Sannan ja Petrin päivän kohokohta oli kun Karhunkerääjän Ossi pokkasi kolmannen sertinsä ollen ROP ja näin siitä tulikin FI MVA!! Onnea Sanna ja Petri!!!
15.2.2014 Kävi Sari Sirun kanssa Pellon ryhmiksessä saaden ERI:n. Marjaana oli siellä B. Puuterilumen ja Täysiajan Jimmyn jälkeläisen Löytynmäen Clint Eastwoodin kanssa saaden EHn. Molemmat kävivät näyttelyn jälkeen virallisessa silmätarkastuksessa ja molempien silmät olivat terveet! Lisäksi terveystuloksia on tullut B. Tuntsan Taiga jonka silmät ja polvet on tutkittu terveiksi.
30.1 Nyt on sitten Piitun juoksu vihdoin alkanut !! Uusimme yhdistelmän Lähdesnevan Oskun kanssa. Jos kaikki menee niinkuin suunnitellaan, pennut syntyvät vk.15.
27.1. Eilen sitten käytiin Sarin ja Marjaanan kanssa Kuopion jalostuspäivänäyttelyssä. Jämttejä oli kehään ilmoitetty loistavat 111 kpl!!! B. Tuntsan Tuho oli ERI2 SA, B. Samson ERI2 SA PU4, B. Rammstein ERI1 SA PU3 sekä B. Siru ERI3 SA. Lisäksi Aajuun Ronjalle EH sekä Täysiajan Jimmylle ERI1 SA ROP-VET!! Lisäksi osallistuimme kasvattajaluokkaan jossa meidän lisäksi oli 3 muuta kasvattajaa. Hienosti olimme ROP-KASV KP:n kera Hannu Talven toimiessa tuomarina ja Reino Korpelan arvostelemana olimme BIS-2 KASV!! Eli hieno reissu taas tehtiin :)

ROP & BIS-2 KASV Kuopion jalostuspäivillä, tuomarina Hannu Talvi

10.1 Kävimme Kajaanin Tamminäyttelyssä melkein turistin osassa, sillä mukanamme ei ollut yhtään omaa kasvattiamme. Kajaanin reissulta saimme mukaamme Batucanin Tuntsan Typy, joka tulee "paluu muuttajana" kotiin. Neiti tuntuukin olevan todella mukava tapaus :)
Kehässä kuitenkin pyörähti Per Svarstadin (Ruotsi) arvosteltavana Batucanin Siru saaden ERI2, SA hyvin arvosteluin. 
Lisäksi mukanamme oli Tarja Moilasen kasvattama/omistama Eurasier Talvitarhan Trine "Lilli" ja hienosti sen uran avaus menikin Lillin ollessa ROP, KP-pentu :)

Haukkurikasta Uutta Vuotta 2014 kaikille!!!