4.1.2015 Eilen pistettiin alulle tilausta seuraavasta yhdistelmästä: FI KVA & MVA Aajuun Ronja ja FI KVA Väkkäräsalon Aatu. Lisätietoa tulee pentuesuunnitelmat sivulle :)

3.1.2016 Vuoden loppuun mahtuu mahtavia tuloksia, sillä B. Van Halen haukkui viimeisen HIRV-1 tuloksen pisteillä 86,5 joten nyt voi Tuija pistää KVA-anomuksen vetämään!! Ja ehtipähän vuoden viimeisenä päivänä Arikin Saran (B. Vannavida) kanssa kokeeseen tuloksena HIRV-1 81 pistettä joten Oskun ja Piitun pentuearvo on tätdet 6/6!!! Kyllä nyt passaa kiittää näiden nuorten koirien omistajia aktiivisuudestaan ja näillä eväillä on hyvä lähtiä uuteen vuoteen!!! 

29.12.2015 Kiirettä pitää ennen vuodenvaihdetta :) Eilen Tuija kävi Jörön (B. Van Halen) kanssa Muhoksella epätoivonhaukuissa ja nappasi siellä kolmannen HIRV-1 tuloksen 83 pisteellä. Nyt sitten vielä yksi niin saa Tuijakin laittaa kva-anomusta vetämään!!! Tänään sitten saakin jännätä kuinka Primadonna onnistuu sen viimeisen haussa ja Venla Jyväskylässä kokeessa :)

28.12.2015 Taas on sattunut ja tapahtunut koerintamalla paljon...eli 22.12 käytiin Weeran (B. Vedividivic) kanssa kokeessa ja hienosti tyttö nakutteli HIRV-1 kasaan ja 91,5 pist. Haukkuahan riitti sitten 12,5 tunnin ajan :)
26.12 vietettiin sitten Tapaninpäivää kuinkas muuten kuin metsässä...
Oltiin Simossa epätoivonhaukuissa ja siellä Jörö (B: Van Halen) otti tahtipuikon ja haukkui HIRV-1 tuloksella 91 pistettä ja sijoituskin oli sen mukainen eli 1/14. Weera sen sijaan törmäsi karkolla supikoiraan ja sillon supikoira vei voiton 10-0...eli Weeralle HIRV-0 37,5 pistettä. Samaan aikaan kun me oltiin Simossa oli Suvi Venlan kera pakannut auton ja mennyt Laihian KV-Tapaninhaukkuihin. Heinosti Venla siellä haukkuikin sijoittuen kovassa kisassa 6/54 pistein 94!!! Samalla Hämeeseen matkasi Venlan mukana kiertopalkinto kisan pisimmän karkon kiinniottaneelle nartulle :) 
Eilen sitten Kortesjärvellä Xtra (B. Xtra) 11 kk, haukkui kasaan käyttövalion arvoon vaadittavan viimeisen HIRV-1 tuloksen 89 pisteellä!! Komiasti on Markus vienyt Xtraa eteenpäin ja komian sarjan ovat saaneet aikaiseksi eli HIRV-1 on tullut tuloksilla 92, 83.5, 91 ja 89 pisteillä!!!
Alla vielä kuvaa nauravasta Venlasta :) Kiitos taas kasvattieni omistajille hienosta työstä!!!
 

Laihian KV-kokeen 6/54 Batucanin Valenevida...ja johan naurattaa :)

14.12.2015 Viikonloppuna osallistuttiin Tyrnävällä Sisarushaukkuihin joukkueella B: Van Halen, Venividivic ja Ukko-Pekka.
Sijoitumme joukkuekisassa 2. heti Tuike kennelin jälkeen. Ukko-Pekka toimi mallikkaasti saaden viimeisen HIRV-1 90 pisteellä ja näin ollen on nyt sitten FI KVA!!! Ukko sijoittui yksilökisassa 2. sijalle. Jörön työskentely loppui kun hirvet meni jokeen ja poitsu oli sitä mieltä ettei uimasilleen ala. Weera löysi todellisen hirvipesän mistä sinkoili useita hirviä löytöhaukun jälkeen suuntaan jos toiseen. Se pisti siinämäärin tytön työskentelyn sekaisin kun laumaa ei saanut kasaan että työstö riitti HIRV-2 tulokseen 64,5 pist :) Mahtava tunnelma oli kisapaikalla ja järjestelyt loistavat!!! Ensivuonna sitten uudelleen :)

Sisarushaukut sija 2!!

5 ja 6.12.2015 oltiin Helsingissä HW-15 ja V-15 näyttelyssä. Koirista mukana oli B. Van Halen, Siru ja Ukko-Pekka lisäksi Primadonna ja Plottin ajokoira Löytynmäen Escapade . Valitettavasti Usko-Eevertti ei voinut osallistua, sillä taannoin sitä potkaisi hirvi seurauksella,  että Uskon taka jalka leikattiin ja nyt sitten on poika toipilaana.
Lauantaina B. Siru oli ROP => HW-15, Ukko-Pekka PU3 ja Van Halen EH. Primadonna sai ERIn ja Plotti Poltti EH:n.
Sunnuntaina sitten pyörähdettiin kehässä samalla kokoonpanolla ja nyt B. Ukko-Pekka oli ROP ja V-15 tittelin omistaja. Lisäksi Ukko-Pekka sai viimeisen SERTin joten samalla se valioitui FI MVA ja EE MVAksi :) Van Halen oli ERI2, Siru PN2 ja Poltti oli ROP ja näin ollen JV-15 ja V-15 tittelit matkasi Kuusamoon. Primadonna sai ERI4 :) Hieno ja mieleen painuva reissu kaikkinensa.
Alla kuvia näyttelystä

Batucanin Ukko-Pekka V-15, FI & EE MVA

V-15 ROP B. Ukko-Pekka VSP Karukoivun Namu

B. Siru HW-15

B. Van Halen

Plottinajokoira Löytynmäen Escapade JV-15, V-15

B. Ukko-Pekka kehässä

Primadonna

23.10.2015 Taas on vierähtänyt aikaa viime päivityksistä joten tapahtumia on tullut koerintamalla. Lumen lohkokarsinta meni sitten vallan hakupisteille Sotkamossa. B. Ukko-Pekka on kunnostautunut haukkukokeissa ja nyt sillä onkin plakkarissa kolme HIRV-1 tulosta, joista viimeisin Nuuska-Cup osakilpailusta 93 pist ja sij. 2/21!! Eli Ukko on sitten yhtä vailla KVA, joten toivotaan että vuoden vaihteessa olisi tarvittavat tulokset KVA-arvoon.
V-pentueen Van Halen eli Jörö haukahteli HIRV-1 92 pistettä Ranualla ja Venividivic eli Weera Hirv-1 70 pist. Ompahan x-pentueesta Xenon eli Vito ehtinyt kokeisiin ja tuloksena 9 kk:n iässä HIRV-1 ja 87 pistettä. Toivotaan että X-pentueesta muutkin innostuu kokeisiin nuoria viemään :)

28.10.2015 Viime viikonloppu menikin sitten koemielessä vallan mainiosti. B. Puuterilumi selvitti tiensä lohkonkarsintoihin Sotkamoon haukuttuaan HIRV-1 90 pistettä sijoitus 5/21Taivalkoskella piirinmestaruuskokeessa!! Nipen kanssa kohdille sattui harvinaisen äkäinen pelikaveri ja tuloksena HIRV-1 82,5 pistettä sijoituksena 8/21. 

Eilen on ylituomari vahvistanut kokeesta B. Ukko-Pekalle HIRV-1 70 pist. Hyvin oli Ukko kauden alkuvaikeuksista parantanut ja lauantaijna onkin sillä suuntana koe Torniossa :) 

X-pentueesta onkin kaikki aukaisseet suunsa hirville ja osa niistä suunnittelee jo koekäyntejä ;)

Kaiken alku eli Piitu porskuttelee Kuusamossa lainakoirana hirviä nurin. Mahtavaa että mummokoirakin pääsi vielä ahertamaan Sakarin kanssa ja hyvin on mummo töitä tehnytkin!!

19.10.2015 Nyt on taas viikonloppu hurahtanut ja käytiin kokeissa Ranualla Nipen ja Lumen kera. B. Puuterilumi haukkua röykytti 91.5 pisteen verran ja Nipelle 70.5 pistettä. Weera on taas haukkunut hirviä nurin ja täytyy kyllä sanoa että on tosi topakka narttu. Lauantaina sille oli kertynyt mittariin reippaasti yli 60 km matkoja ennenkuin hirvi suostui haukuttavaksi ja Toni pääsi siitä rokottamaan. Nyt odotellaankin jännässä kuinka nuoriso alkaa kokeisiin saapumaan. Perjantaina meillä onkin sitten edessä (toivottavasti) kahdella koiralla piirinmestaruuskoe Taivalkoskella eli Nippe ja Lumi sinne pitäisi viedä :) 

9.10.2015 Eilen sain iloisen soiton ranuan suunnasta kun oli Jörön (B. Van Halen) komiaan haukkuun ammuttu vasa ja sonni. Poika oli työskennellyt vallan mallikkaasti ja niin oli Kari saanut hirvet kumoon. Saman katraan Sara tuntuu olevan innokas samaan touhuun...sillä tuntuu vain korvat tipahtavan lähtökuoppiin...

Kuvateksti

Jörö ja päivän työt on tehty :)

5.10.2015 Viikonloppuna tuli hieno kuva Weerasta työmaalla Tonin kanssa. Hienoihin töihin oli hirvi päättänyt päivänsä :)

Kuvateksti

X-pentueen osalta syksy on lähtenyt hienosti käyntiin. Lähes kaikilla on hirvikosketuksia ja useamman tunnin haukkuja takana. Nähtäväksi jää ehtiikö junnut vielä tälle syksylle kokeisiin :)

5.10.2015 Kesä on mennyt ja koirien luppoaika päättynyt. Metsää koirat on saaneet ja muutama koekkin on tullut käytyä.
Koetuloksia on naputellut B. Usko-Eevertti HIRV-1 83 pist. Samassa Ruukin kokeessa voiton vei B. Tuntsan Taiga pisteillä 94.
B. Puuterilumi haukkui 89,5 pisteen edestä Hailuodon mestaruushaukuissa ollen toinen. Lisäksi V-pentue on aloittanut työskentelyt hienosti. Weeralle on saatu kaato ja muut nakuttelee tasaiseen tahtiin. Onpahan Venla jo kokeissakin käynyt juoksuhirvien kantoja kattelemassa. 

Loppukesästä oltiin Sastamalassa Pystykorvapäivillä ja siellä Van Halen nappasi Sertin ja oli Vsp. Lisäksi Piitu käväsi Vet-kehässä ollen lauantaina VSP ja Täysyajan Jimmy oli Rop ja sunnuntaina osat vaihtuivat toisin päin. Sunnuntaina Jörö oli PU2 ja B. Pastilli oli PN1ja VSP. 

B. Van Halen 16 kk

B. usko-Eevertti 22 kk Sastamalassa

Kuvateksti

Kuvateksti

Jörö

Jörö kehässä sunnuntaina

Piitu kehässä

6.7.2015 Kesäloma alkaa häämöttää ja näyttelyitä on jonkin verran tullut käytyä, viimeisimpänä Piteå jossa Easystä leivottiin SE (n) MVA ja samalla POHJ MVA :) Nyt alkaa pojan näyttelyura olemaan valmis ja haasteesta seuraavaan eli koepuolelle siirtyminen jos sieltäkin jotain saataisiin aikaan :D.

Kesäkuun lopussa käytiin Kitin (Primadonna) kanssa ruotsinpuolella näyttelyssä ja kotiintuomisena oli SERT, eli Kitin kanssa sinne ei enään tarvitse näyttelyyn mennä :) Kiti nappas FI MVA tittelin Varkaudessa 13.5.2015.
Batucanin Van Halenista (Jörö) on kehkeytynyt komia mies ja se nappasi Tuurissa SERT ja ROP kesäkuussa.

Rovaniemellä 13.5 B. Rammstein oli BIS1, ja Batucanin KASV BIS-2. Siellä Jörö oli PU3 Varasert kera ja samoin juhannusnäyttelyssä Jörö oli PU3. 
  
Alla kuvia menestyneistä :)


Easy Piteå 6.7.2015

Kiti ROP Varkaus 16.5.2015

B. Van Halen ROP Tuuri 13.6.2015

4.4 Oltiin Tervolan ryhmiksessä ja siellä B. Pastilli oli VSP!!! Lisäksi kehässä oli B. Rammstein PU4, B. Ukko-Pekka NUO ERI1, B. Van Halen JUN ERI2. Lisäksi olimme kokoonpanolla BIS-1 KASV :) Tuomarina näyttelyssä oli Esko Nummijärvi ja BIS-kasvattajan valitsi Marjatta Pylvänäinen-Suorsa.

Batucanin Pastilli, Rammstain, Van Halen sekä Ukko-Pekka

Tulokset Tervolan näyttelystä:

28.3.2015 Vuosi 2015 on kivasti lähtenyt käyntiin ja päivitykset on ihan retuperällä. Paljon on tapahtunut jo tähän mennessä, X-pentue on aikapäiviä sitten muuttanut uusiin koteihinsa ja näyttelykäynnit on startanneet hitaasti mutta varmasti. Maaliskuun lopulla oltiin Muhoksella SHHJ:n erikoisnäyttelyssä ja siellä olimme BIS-1 KASV kokoonpanolla B. Tuntsan Typy, Pastilli, Van Halen ja Rammstain. 

Tulokset Muhoksen näyttelystä, tuomarina Mari Lackman

Vas. Pastilli, Typy, Rammstein ja Van Halen :) BIS-1 KASV!!

Menestystä Vuodelle 2015 !!!!