31.12.2018 Näin on vuosi 2018 saateltu loppuun ja kuinkas muuten kuin metsässä nauttien hirven haukusta. Kasvattieni vuosi meni loistavasti saatiin uusia KVA-koiria, ensimmäinen Batucanilainen raivasi teinsä Junnu SM-kisaan ollen 7, näyttelyistä saatiin menestystä ja terveysrintamallakin linja jatkui loistavana. On aika kiittää kaikkia kasvattieni omistajia mahtavasta ja aktiivisesta vuodesta.

17.12.2018 Viikonloppu hurahti Messukeskuksessa Helsingissä perinteisissä Voittaja näyttelyissä. Lauantaina kehässä olivat B. Ukko-Pekka joka sai EH:n puuttuvan turkin takia, B. BP Halti ERI, NUK3 sekä B. Siru ERI, VAK1,SA tuomarina hääräili Katja Partanen. Sunnuntaina kehässä oli B. Usko-Eevertti ERI, KÄK1,SA , B. Ukko-Pekka ERI, B. BP Halti ERI, NUK1, SA, PN2, SERT, VARACAC sekä PN2 ja B. Siru ERI, VAK1, SA, PN1, CACIB , PN1sekä VOITTAJA-18!!! Tuomarina Pekka Teini. Lisäksi samaisella kokoonpanolla ROP KASV KP: n kera . Kiitos taas kaikille asianosaisille mukavasta viikonlopusta!

9.12.2018 Nyt on sitten saatu kenneliin uusi FI KVA, kun BP Halti n kanssa käytiin Ikaalisten KV-haukuissa 1.12 ja siellä tyttö haukkui kolmannen HIRV-1 tuloksen 92,5 pisteellä ja sai kokeesta CACITin sij. 2/20. Neljäs ykkönen sitten haukuttiin Hopeasarvessa 6.12 ja siellä tuloksena 79,5 pistettä ja sij. 22/50. Pentuearvo nyt BP pentueella on 3/4 joista kaikki kolme FI KVA :)

8.12.2018 Haukkui Kruunupyyn kokeessa Batucanin Xtra 92 pistettä sij. 2/27!

27.11.2018 Batucanin BP Hector haukkui Kauhavan KV-kokeessa viimeisen tuloksen KVA arvoon 89 pistettä sijoittuen 7/26. BP Halti kävi pitkässä kokeessa 22.11 ja sai tulokseksi HIRV-1 89,5 pistettä. Seuraavan kerran Halti kävi 25.11 ja haukku maistui sen verran että reilu pari erää vierähti rattoisasti ja tulostakin saatiin HIRV-1 77,5 pistettä. Homma jatkuu :)

5.11.2018 Taas on päivitykset unohtuneet mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Batucanin BP Harald saavutti 18 kk:n iässä suoraan neljällä kokeella FI KVA arvon. Köpi valioitui hienosti Juniorikoirien SM-kisassa sijoituen siellä 7. Batucanin BP Hector haukkui Kuortaneella toisen HIRV-1 85,5 pisteellä voittaen kisan.

BP Harald kävi terveystarkastuksessa ja lonkat oli B/A ja kyynärät 0/0. Tästä on hyvä mennä eteenpäin.

Lisäksi kasvatit ovat ahkeroineet oikeilla työmailla loistavasti ja hienoja kaatoja on omistajat saaneet aikaseksi. Ja jotta ei menis kovin tekstivoittoiseksi alla kuvia syksyltä.

22.10.2018 Batucanin BP Harald jatkaa varmaa työskentelyä. Se haukkui Äänekoskella19.10 kolmannen HIRV-1 tuloksella 92 pistettä ja sijoitus oli 1/8!! Enään yhtä vailla ....


8.10.2018 Koekausi on jo täydessä vauhdissa ja tulostakin on tullut. Batucanin BP Harald eli Köpi haukkui Laukaan KV kisassa HIRV1 90 pistettä sijoittuen viidenneksi. Edellisviikolla Köpi kävi pitkässä kokeessa ja haukkui siellä tuloksen HIRV 1 ja 88,5 pistettä. Batucanin BP Hector eli Hessu kävi Alavudella kokeessa ja haukkui tuloksen HIRV1 81 pistettä minutin löytöhaukulla. 6.10 Batucanin Xtra haukkui HIRV1 89 pist. sijoittuen 8/28 Uusikaarlebyssä PM-kokeessa.

Muuten on pakastimia pohjosessa täytetty urakalla ensimmäisellä pyyntijaksolla :) Veera työsti hirviä aamu hämärästä yöhön ja seuraavana päivänä tuli vatsalaukun kiertymä joka saatiin onneksi hallintaan leikkauksen avulla. Nyt on sitten Veera loppukauden toipilaana. Haltillekkin ollaan haukkuja saatu aikaseksi treenaillessa vaan nuo takkuturkit meinaa haitata harrastusta.

9.9.2018 Tuli hyviä uutisia Kennelliitosta kun Haltin terveystulokset julkistettiin. Lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja silmät peilattiin terveiksi. Nyt sitten keskitytään syksyn töihin.

21.7 Oltiin koko BP katraan kanssa Ylivieskan helteisessä KV näyttelyssä. Batucanin BP Haades eli Moto ERI, JUK2, SA, PU4. Batucanin BP Harald eli Köpi ERI, NUK1, SA, PU2, VARASERT, CACIB. Batucanin BP Hector eli Hessu ERI, JUK1, SA, PU1, SERT, VSP. Batucanin BP Halti ERI, NUK1, SA, PN1, ROP!!! Menestys oli huikea näillä kakaroilla ja lisäksi oltiin ROP-KASV KP:n kera. Tuomarina oli Ruotsista Gunnar Norlin.

Batucanin BP Halti ROP & Baatucanin BP Hector VSP

ROP-KASV

Batucanin BP Halti ROP <3

Saara ja Batucanin BP Haades PU4

Batucanin BP Haades 15 kk

Batucanin BP Hector PU1, SERT, VSP

Batucanin BP Hector 15 kk

Batucanin BP Harald PU2, Vara-Sert, CACIB

Batucanin BP Harald 15 kk

Batucanin BP Halti PN1, SERT, CACIB, ROP

Batucanin BP Halti 15 kk

15.8 käytiin Laukaan KR näyttelyssä Batucanin BP Haraldin ja BP Hectorin kanssa. Siellä Harald eli Köpi avasi SERTi tilinsä ollen PU2 ja Hector eli Hessu oli PU4. Voiton vei poikien isä Pielesrinteen Otso :)

Batucanin BP Harald ERI, JUK1, SA, PU2, SERT

Harald eli Köpi

Batucanin BP Hector ERI, JUK2, SA, PU4

Hector eli Hessu

26.6 Uskollinen ystävä Easy päätti äkillisesti siirtyä sateenkaarisilloille. Suru on käsinkosketeltavissa ja ikävä on valtava! Easy kävi aamulla ulkona ja puolilta päivin sain ikävän soiton kun Karoliina löysi Easyn nukkumasta iki unta. Easy ehti 9,5 vuoden ikään ja jätti todella suuren kiharan kokoisen aukon mennessään :(

Tassunjälkiä sydämmessäni,

kuin joku olisi kulkenut siitä vastikään.
joku kulki sydämeni yli,
sinäkö se olit koirani?
Ohimatkallako vain?
Et kai.
Kyllä pysyvästi sinne muutit.
Teit pesän lakanoihin,
merkkasit myös nurkat.
Kipitit läpi sydämen, kurajaloin, karvoin.
Jätit tassunjälkiä sydämeeni.

19.6 Viikonloppu vierähti Satakunnassa Karviassa pystykorvapäivillä lauantaina Sakari Potin arvosteltavana lauantaina ja sunnuntaina sitten oli ryhmänäyttely jossa tuomarina Esko Nummijärvi. Koiria oli mukana B. Harald eli Köpi joka lauantaina oli ERIn arvoinen ja sunnuntaina H:n. B. Xerionille la ERI, KÄK1, SA, PU2, SERT ja sunnuntaina ERI, KÄK2. B. Van Halen lauantaina ERI1, VAK1 SA, PU1, ROP ja BIS-3 ja sunnuntaina ERI1, VAK1 SA, PU1, ROP sekä B. BP Halti lauantaina ERI, JUK 2 SA, PN3 VARASERT ja sunnuntaina ERI, JUK2. Lisäksi lauantaina oltiin ROP- KASV ja BIS-2 KASV.

Rovaniemellä lauantaina oli Marjaana ja Poju (B. Rammstein) putsanneet pöydän NORD-näyttelyssä. Poju oli ollut ROP ja ROP-VET ja saanut NORD-SERTin Marit Sunden toimiessaan tuomarina. Kaunis kiitos taas kaikille :)

Alla kuvia viikonlopun turneelta.

Jörö ROP &BIS-3 la ja su ROP.

B. Xerion la PU2, SERT ja su ERI.

B. BP Halti la PN3, Varasert ja su ERI

La ROP B. Van Halen ja VSP Kougstabackens Nova

Lauantain ROP-KASV ja BIS-2 KASV

Kasvisryhmän liikkeitä :)

Voihan sitä näinkin näyttelyn ottaa :)

B. Rammstein la Rovaniemellä ROP, ROP-VET ja NORD-SERT!

B. Van Halen, B. Xerion, B. BP Harald ja BP Halti

13.6.2018 Taas on päivityksistä vierähtänyt aikaa. Kasvatit on osallistuneet aktiivisesti näyttelyihin ja tulostakin on tullut, sillä Batucanin Vannavidasta leipas Ari FI MVA:n kun sertit tuli toukokuussa Seinäjoella ja ja se viimeinen Kurikasta. Seinäjoella Sara oli ROP ja BIS-2 ja Kurikassa ROP ja BIS-3!! Lisäksi kehässä on veteraanin iän saavuttanut B. Rammstein esiintynyt hienosti ollen Rovaniemellä huhtikuussa BIS-2 vet ja toukokuussa BIS-3 vet!!

Ompahan nuorisokaartikin pyörähellyt kehissä mallikkaasti. Forssassa saatiin täyspotti, kun B. BP Halti sai ensimmäisen SERTinsä ollen ROP ja velipoika BP Hector saaden SERTin ja ollen VSP , BP Harald sai ERIn. Sunnuntaina sitten Tuurissa B. BP Hector nappasi toisen SERTin ollen hienosti ROP!! Tästä on hienoa nuorison kanssa jatkaa kohti syksyä! B. Xerion oli Forssassa PU2 saaden Vara-sertin.

Alla muutama kuva menestyneistä :)

B. Vannavida SERT, ROP, RYP-1 ja BIS-3 Kurikassa. FI MVA!!!!

B, Vannavida SERT, ROP, RYP-1 ja BIS-2 Seinäjoella

BP Halti SERT& ROP ja BP Hector SERT&VSP Forssassa

B. BP Hector Tuurissa SERT ja ROP

2.4.2018 Viikko sitten oltiin jo perinteiseksi muodostuneessa Kemijärven ryhmänäyttelyssä. Kehässä B. Rammstein PU1 ja ROP, B. Van Halen PU2, Ukko-Pekka ERI4, BP Halti ERI2, Xanda T ja Pastilli ERI, ROP VET ja kirsikkana kakussa ROP & BIS 1 KASV. Jämttit arvosteli Markku Kipinä. Kiitos taas kasvattieni omistajille aktiivisuudestanne, ilman teitä tämä ei olisi mahdollista...vaan olihan meillä taas mukavaa näillä nauruilla eletään ja pitkään :)

Kuva kertonee kaiken BIS1 Kasv tuomari: Jari Laakso

25.2.2018 Viikonloppuna käytiin Viitasaarella Erikoisnäyttelyssä. Koitoksessa mukana olivat kaikki BP pennut sekä Seri (Xerion) ja Jörö (Van Halen). Kovasta pakkasesta huolimatta suuremmilta paleltumisilta vältyttiin ja vietettiin tosi mukava päivä. Junnuissa B. BP Haades sai ERI, BP Haraldille ERI ja BP Hectorille ERI, SA. Käyttöluokassa sitten B. Xerion oli ERI, KÄK2, SA. Valioluokassa oli sitten Van Halen ERI, VAK1, SA ja PU1, ROP, BIS-1. Halti sai junnu nartuissa EH:n. Lisäksi käytiin pyörähtämässä Kasvattajaluokassa kokoonpanolla BP Haades ja Hector, Van Halen ja Xerion ja olitiin ROP-KASV KP ja BIS-KASV. Ja kun erkkarissa oltiin esitettiin myös Jälkeläisluokka eli Pielesrinteen Otso jälkeläisineen (BP-pentue) ja sehän oli ROP JÄLK, KP sekä BIS1-JÄLK

B.BP Haades ERI

BP Harald ERI

BP Hector ERI, SA

Van Halen ERI, SA, PU1, ROP ja BIS1

Xerion ERI, KÄK2 SA

BIS 1 Batucanin Van Halen

ROP, BIS1 KASV. Vas. B. VAn Halen, BP Haades, BP Hector ja Xerion.

BIS JÄLK. Vas Pielesrinteen Otso, BP Hector, BP Haades, BP Harald ja BP Halti

Samalla reissulla käytiin katsomassa kuinka paksusti se Pielesrinteen Lissu jaksaa ja jaksoihan se!!

Lissun ja B. Van Halenin pentuja odotetaan syntyväksi viikolla 11. Alla kuva Lissusta kun astutuksesta aikaa 46 vrk.

Pielesrinteen Lissun "vauva"maha 46 vrk

30.1.2018 Kuopion jalostuspäivät on taas käyty. Lauantaina kuunneltiin luentoja ja sunnuntaina perinteisesti osallistuttiin jalostuspäivänäyttelyyn. B. BP pentue teki debyyttinsä kun lauantaina Moto (Haades) kävi Raahessa Talven Hannun arvosteltavana ja sai EH:n. Sunnuntaina sitten Köpi (Harald) ja Hessu (Hector) olivat Markku Mähösen arvosteltavana ja siellä Köpi oli ERI, JUK2 ja Hessu E, H, JUK4. Lisäksi Seri (Xerion) sai H, Poju (Rammstein) ERI, VAK2, SA, PU3 ja Jörö (Van Halen) ERI, VAK3, SA,PU4. Nartut arvosteli Sakari Poti ja Haltille ERI. Lisäksi olimme ROP kASV KP:lla ja loppuhuipentumana BIS-2 KASV. Näin on siis uusi vuosi saatu käyntiin ja tästä on loistava jatkaa. Kiitos kaikille osallisille :)

Alla kuvia näyttelystä:

Kuvat Janina Yli-Suvanto

Batucanin Bp Harald

Batucanin Bp Hector

Batucanin Bp Halti

Batucanin Van Halen, Rammstein, Hector ja Harald ROP KP Kasv

BIS-2 KASV

Nyt kun vuosi 2018 on lähtenyt rullaamaan on aika palata viime vuoteen ja tehdä yhteenvetoa kasvattien loppuvuoden onnistumisista.

Hirvimäärää kasvattini rokottivat aikalailla, varma ja sitkas toiminta tarjosi omistajilleen sekä hirviporukoille onnistumisia. Kaatoja tuli todella paljon mm. B. Usko-Eevertille, Venividivicille eli Weeralle, Vannavidalle eli Saralle, Valenevidalle eli Venlalle, Xenalle, Xerion eli Serille sekä monille muille :)

Käyttövalioita tuli kolme lisää, kun B. Xenon valioitui Pellossa NuuskaCup osakilpailussa lokakuussa haukkuen viimeisen ykkösen 83,5 pisteellä.B. Xerionin valioitui monien mutkien kautta Joulukuussa Laukaassa lumisissa olosuhteissa haukkuen 70,5 pistettä ja B. Vannavida haukkui myös viimeisen ykkösen 89 pisteellä joulukuussa.

Nyt sitten V-pentueen kaikki koirat ovat käyttövalioita. X-pentueen pentuearvokin on nyt 6/9. Lisäksi B. Xtra ja Ukko-Pekka kokivat hienoja onnistumisia piirinmestaruuskokeissa, kun Xtra voitti oman alueen kokeen 93 pisteellä ja Ukko-Pekka ollen 5. pisteillä 76 ja näistä aukesi paikat lohkovalintoihin. Lohkovalinnoissa Kemijärvellä Ukko sijoittui viidenneksi pisteillä 84 ja Xtra Ikaalisissa haukkui 67 pistettä ja molemmat jäivät harmittavasti ilman jatkopaikkaa. HIRV-1 tuloksia haukkui mm. B. X-paroni ja Xylon.

Näyttelyissä loppuvuonna ei sitten kasvatit ehtineet käymään, ainoastaan B. Rammstein kävi Helsingissä ollen Helsinki Winnerissä PU2 häviten pojalleen Raijanperän Rammsteinille! Pojasta polvi paranee vai miten se menikään!

Luonnetesteissäkin kävi mm. Xeros, joka suoritti sekä perinteisen luonnetestin pisteillä 201 sekä MH-luonnekuvauksen hyväksytysti. Lisäksi Xanda kävi myös luonnetestissä ja sai 159 pistettä.

Huhtikuussa näki päivänvalon BP-pentue ja se onkin osoittautunut varsin mukavaksi komppaniaksi. Onnistumisia saatiin aikaseksi ihan jokaiselle, kun kaikki pääsivät haukkumaan hirviä. Mielenkiinnolla jään seuraamaan mitä tästä porukasta kehkeytyy!

Kiitos kuluneesta vuodesta ihan jokaiselle tasapuolisesti. Kiitos siitä että kasvattini pääsevät tekemään juuri sitä mihin ne on tarkoitettu!!

Ukko

Venla ja Jarkko

Vito ja Esa

Seri

Xena ja Markku

Usko-Eevertti

Weera

Sara